Renovation of a rectory garden

This garden has had little attention beyond routine maintenance for some time and the new owners wanted to inject fresh life into it. They wished to create more defined areas within it, with seats to give different views of the garden.

The driveway was altered and a turning circle re-instated (there was evidence that there had been one previously). The bed in the centre was edged with box and filled with lavender and salvias.

New beds were formed along the driveway and others were re-shaped, making the approach to the house more attractive.

A row of large yew trees (probably originally intended to be a hedge) were thinned and cut back to let more light into the garden. The new beds underneath them have been filled with plants that can cope with dry shade.